Anyagcsere rendezése

Az anyagcsere rendezése egyrészt áll az étrendi vizsgálat során megállapított diétából, valamint a hozzá kapcsolódó kezelésekből.

 

Egy módszer mellyel túlkezelni, félrekezelni nem lehet. Egy módszer melynek segítségével az alkatának megfelelő diéta megállapítható. Nincs többé sötétben tapogatózás, nincs többé hónapokba kerülő próbálkozás. Egy rövid vizsgálat, melynek segítségével megtudja, hogy az alapvető élelmiszerek közül melyik felelős az egészségügyi panaszaiért.

 

Személyes tapasztalatom az, hogy az ember mindent ehet, abban az esetben, ha nincsenek egészségügyi panaszai. Ezek a panaszok nem kell, hogy csak az emésztőrendszeri problémákra korlátozódjanak.

 

Azonban, ha bármiféle egészségügyi problémától szenved, akkor érdemes lehet valamiféle diétát folytatnia.

 
Hogy mi legyen ez a diéta?

Mindenképpen olyan diétát érdemes folytatni, mely a panaszok terén változást hozhat.

A legegyszerűbb azt az élelmiszert, vagy élelmiszer csoportot kihagyni az étrendből, am kapcsolatba hozható az egészségügyi problémákkal.

Ennek eldöntésére szolgál az étrendi vizsgálat. Erről a Diagnosztika fül alatt, az Anyagcsere vizsgálat menüpontban, vagy itt talál részletes leírást.

 
Az anyagcsere rendezése

Az anyagcsere rendezése két tényezőből tevődik össze.

1. Az étrendi vizsgálat során kimutatott élelmiszer 100%-ban történő kiiktatása az étrendből. A kimutatott élelmiszer kapcsolatban van a vizsgált személy panaszaival, legyenek azok bármilyen természetűek is. Azt, hogy önamgában a diétával meddig lehet eljutni, azt sajnos csak a diéta megkezdése után lehet megmondani.

2. Valamint a diéta mellé társuló 4-6 hetente, 1 alkalommal elvégzett kezelésből áll.

 
Figyelem!

Ezeket a 4-6 hetente előirányzott kezeléseket csak akkor szabad elvégezni, ha a diéta 100%-os volt. Amennyiben becsúszott egy kis diéta hiba — elő szokott fordulni — akkor ezek a kezelések nem végezhetőek el, mert csak a panaszok fellángolásához vezetnének.

 
Meddig kell diétázni?

Tapasztalatom szerint felnőttek esetében, kezelésekkel egybe kötve 8-12 hónap szigorú diéta elegendő szokott lenni az anyagcsere rendezésére és a panaszok megszüntetésére. Természetesen a diétázó személy kora, panaszainak jellege és azoknak a fennállási ideje, valamint hogy mennyire precízen végzi a diétát, együtt határozzák meg a diéta időtartalmát.

Gyermekeknél — mivel ők sokkal gyorsabban reagálnak és sokkal lelkiismeretesebbek — 5-8 hónap elegendő szokott lenni.
 
Kellenek–e a kezelések az anyagcsere teljes rendezéséhez?

Nem feltétlenül. Önmagában a diéta is elegendő lehet. A kezelések gyorsítanak a regeneráción, valamint, ha egy pici kis megtorpanás lenne a javulásban, akkor azon képesek tovább billenteni a diétázót.

 
Csak diétával rendezhető az étrendi zavar?

Természetesen nem. Ugyanakkor a személyes véleményem az, hogy ez az egyik legegyszerűbb és legjobb módja ennek. Gondoljunk csak bele, az esetek nagy részében visszakaphatom az egészségemet úgy, hogy ’csak annyit teszek’, hogy kihagyom az étrendemből azt, ami elve zavart okoz. Persze ez nagy odafigyelést és állhatatosságot igényel a diétázó részéről. És vannak olyan alkatú emberek, akik az ilyen fokú odafigyelésre, egyszerűen nem alkalmasak, sőt kifejezetten ront az állapotukon. Nekik természetesen nem szabad ezt a megoldást választani.

 

Ha valakit a diéta hossza rettentene el a diétától, akkor talán érdemes arra gondolni, hogy 8-12 hónap diétázás, a Földön eltöltendő 840-960 hónapból, szinte nevetségesnek tűnik.

 
Mit tartalmaznak a diétához kapcsolódó kezelések?

Amennyiben folyamatban van a 100%-os diéta, akkor 4-6 hetente, 1 alkalommal végzünk egy olyan kezelést, ami a kérdéses élelmiszerből képződött méreganyagokat távolítja el a szervezetből. Az idő előre haladtával fokozódó erősítéssel végzett kezelések segítségével lehet a szervezet egyre mélyebb rétegeit ’kitisztítani’.

 
Milyen készülékkel végezzük a kezelést?

Biorezonanciás készülékkel, MORA III-al.
 
Létezik-e egyetlen, mindenki számára megfelelő ’csodadiéta’?

A diéta és a táplálkozási tanácsadás olyan, mint a foci, mindenki ért hozzá. Vagy legalább is azt gondolja, hogy ért hozzá.

 

A világ nagyon sokszínű és benne az emberek még inkább. Ezért egyetlen, mindenki számára hasznos diéta nem létezik. Ezért azok a rendszerek, amelyek ezt hirdetik magukról, eleve nem lehetnek igazak.

 

Gondoljunk csak a vegetarianizmus kérdésére és az eszkimókra. Nekik ez az életforma biztosan nem járható út. Ugyanakkor a tengerparti népeket disznó és marha hús evésre ’kényszeríteni’ sem bölcs dolog.

 

Alaphelyzetben az étkezésnél sokkal fontosabb a hogyan, mintsem a mit. Sokkal inkább számít, hogy az elkészített ételt mennyire odafigyelve — kiélvezve minden oldalát a táplálkozásnak, íz, illat, látvány, étel utáni vágy — fogyasztjuk, vagy félig öntudatlanul, a TV előtt, állva kapkod be valamit az ember.

 

Az ételre való ráhangolódásnak kiemelkedő szerepét szinte minden spirituális iskola, vagy irányzat hirdeti. Ennek gyökerét az orvosi élettanban is megtaláljuk, hiszen a gyomornedv elválasztásának első, idegi fázisa azzal a momentummal indul, hogy tudatában vagyok annak, hogy leültem enni, és az előttem lévő étel látványa és illata elbűvöl.

 

Ha valaki az egyes diétákról szeretne bővebben tájékozódni, akkor ajánlom Rüdiger Dahlke — Holisztikus táplálkozás című könyvét. Kellő fanyar humorral mondja el az egyes diétás irányzatokról, hogy mi miért jó, és hogy hol lóg ki a lóláb.

 

A rendelő blogján számos bejegyzést talál a fent említett diétáról.

 

 

Vissza